Visar 1–30 av 1208 resultat

Att tänka på när du ska köpa konstnärsmaterial

När du ska välja verktyg, teknik, material och underlag är det viktigt att välja rätt för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Material och tekniker passar alla olika och därför kan det exempelvis vara bra att börja med akrylfärg istället för oljefärg som konstnärsmaterial. Akrylfärg är lite billigare och är lättare att använda när du är nybörjare på att skapa konstverk. Efter ett tag har du hunnit prova olika verktyg och tekniker och vet bättre vad som passar dig bäst. Du kan alltid besöka oss om du har frågor om konstnärsmaterial i Stockholm, vi hjälper mer än gärna till!

Olika underlag beroende på teknik

Beroende på vilken teknik du vill använda kan olika underlag passa bättre och sämre. Skissblock brukar vara populära att använda som underlag och kan enkelt tas med överallt. För den som tycker om att måla utomhus kan ett akvarellblock och ett akvarellset vara passande. När du som nybörjare ska köpa konstnärsmaterial kan det vara värt att kanske delta i en akvarellkurs eftersom akvarelltekniken inte är helt lätt att bemästra. Det finns egentligen två grundläggande tekniker inom akvarellmålning:

  • Vått i vått

    Den här metoden innebär att akvarellpapper fuktas med en svamp, sprayflaska eller en pensel. Efter några minuter när vattnet har absorberats kan den målas med våt färg. Detta gör att färgerna blandas eftersom de båda är våta.

  • Vått på torrt

    Metoden innebär att man målar med en våt färg på ett torrt akvarellpapper istället. Färgerna blandas då inte eftersom papperet är torrt.

Vi har ett brett utbud av olika akvarellfärger och tillbehör som behövs för att utföra den roliga och livliga tekniken som akvarell är. Tänk på att ha lite tålamod vid användning av akvarelltekniken eftersom den kan vara lite klurig att lära sig. När du har kommit in i hur du ska arbeta är möjligheterna oändlig för att skapa vackra konstverk med akvarellfärger.

Hitta konstnärsmaterial i Stockholm

Vi på Materialbutiken erbjuder ett brett sortiment av olika typer av färger, underlag och penslar. Här hittar du de berömda Winsor & Newton-penslarna i olika storlekar och sorter. Detta företag grundades år 1832 i London av konstnären Henry Newton och kemisten William Winsor. Under sent 1800-talet var de kända som det största brittiska företaget när du ville köpa konstnärsmaterial och har sedan dess även blivit extremt stora inom området även globalt. Välj mellan penslarna Winsor & Newton Series 7 och Cotman, dessa penslar håller hög kvalité och kan vara ett utmärkt tillskott till din konstnärssamling.

Om du letar efter färg och konstnärsmaterial i Stockholm har du kommit helt rätt. I sortimentet hittar du också stafflier, blyertspennor och kol och även tuschpennor och markers i olika färger. Här finns något för alla, glada nybörjare som vana konstnärer. Tycker du om att fixa och förnya hemma? Vi har det mesta för att du ska kunna genomföra ditt projekt. Tveka inte att besöka oss om du hellre vill kolla in sortimentet av konstnärsmaterial i butik istället. Vi finns till om du funderar över verktyg, färger eller har andra frågor som handlar om konstnärsmaterial.