Visar alla 25 resultat

Vad är en kapaskiva?

Det är en skiva som har en kärna av polystyren och en yta av kartong. Kapaskiva eller foamboard kan också kallas för cellpannå, cellkartong eller sandwichskiva bland annat. Den består av en lätt och styv skumskiva som har kartong på båda sidor. Den började tillverkas och även säljas år 1957 och idag går det att köpa foamboard i olika storlekar, färger och tjocklekar för att passa projektet maximalt. Det är också ett vanligt hjälpmedel för formgivare och arkitekter vid presentationer. Den är lätt att skära i vilket underlättar med bearbetningen och den är dessutom värmetålig, därför det är populärt att köpa kapaskivor till bland annat modellbyggen eller skyltar.

Användningsområden för kapaskivor

Kapaskiva eller foamboard har flera användningsområden förutom hos formgivare och arkitekter, exempelvis lämpar sig materialet för skyltar av alla slag och affischer eller anslagstavlor. Tycker du om modellbyggen är denna produkt ett utmärkt hjälpmedel. Ett annat vanligt användningsområde för kapaskiva och foamboard är montering av bilder. Då monteras bilden på skivan med hjälp av spraylim. Ska du skapa skyltar är det ett bra val att köpa foamboard för att använda som grund. Det passar alla möjliga skyltar från studentskyltar till butiksskyltar eller liknande.

Brett sortiment av kapaskivor i Stockholm

Letar du efter kapaskivor och material i Stockholm? Hos oss hittar du ett generöst utbud av produkter inom hobby och hemmafix, vi erbjuder också förpackningsmaterial och annat material som behövs för att låta kreativiteten flöda. Tveka inte att kontakta oss om du undrar över verktyg, material eller har andra frågor när du ska köpa foamboard. Vi har erfarenhet och kunskap för att kunna hjälpa till!