Viktiga kontorstillbehör för att inreda ett kontor

När du precis har startat upp en verksamhet eller ska flytta till ett kontor kommer du behöva köpa en hel del nya kontorstillbehör för att göra det rätt utrustat. Vilka produkter och tillbehör du behöver beror såklart mycket på vilken typ av verksamhet du bedriver, men nedan kommer några av de absolut vanligaste tillbehören för ett kontor.

1. Möbler

Kanske det absolut viktigaste – möblerna. Utan dem är kontoret bara en tom och oanvändbar yta där ingen kommer kunna arbeta. Här gäller det att tänka kvalitet och ergonomi för att vara snäll mot både plånbok och personal. Kvalitativa möbler kan vara dyrare vid själva inköpstillfället, men i och med deras långa hållbarhet kommer du inte behöva köpa nya stolar och skrivbord stup i kvarten. Dessutom är god ergonomi och bekvämlighet av största vikt för de anställdas hälsa. Ska de kunna arbeta på kontoret flera timmar om dagen, fem dagar i veckan är det viktigt att möblerna går att justera efter de individuella behoven.

2. Teknik och el

Nästa viktiga sak på listan är såklart all teknik och el. Datorer, skrivare, kopiatorer, WiFi, telefoni och projektorer är alla viktiga tillbehör på ett traditionellt kontor. För att alla dessa ska kunna kopplas in är det därför viktigt att det finns gott om eluttag och att du har inhandlat passande sladdar och kablar.

3. Papper och skrivbordstillbehör

För att kunna skriva ut viktiga dokument, anteckna på möten och hålla ordning på din arbetsplats är det viktigt att investera i rätt papper och skrivbordstillbehör. På ett kontor går det åt stora mängder A4-papper till skrivaren och kopiatorerna, men också post-it-lappar för att skriva små kom-ihåg-meddelanden vid skrivbordet. Du hittar det mesta i en välsorterad hobbyaffär.

4. Arkiveringsmaterial

Pärmar, mappar och arkivlådor – alla är viktiga kontorstillbehör för förvaring av alla dina papper och dokument som inte behövs för stunden, men som ändå måste sparas. Trots att vi går mot ett allt mer papperslöst samhälle finns det många tillfällen när det är enklare att ha allt samlat i ett utskrivet dokument. Köp pärmar och mappar i din närmaste hobbybutik.

5. Pennor och annat skrivmaterial

Något som hör hemma vid varje skrivbord är såklart pennor av olika slag. I en hobbybutik kan du hitta alltifrån blyerts- och bläckpennor till pennor i färgglada kulörer och olika typer av spetsar. Markeringspennor är också ett viktigt redskap för dig som ofta läser igenom viktiga avtal eller dokument och som behöver markera vissa områden i texten.

6. Kuvert och boxar

Inom de flesta verksamheter behöver man någon gång då och då skicka brev eller paket till kunder eller anställda på andra orter. Allt kan helt enkelt inte skickas över nätet och då är det viktigt att ha tillgång till kuvert och boxar i olika storlekar och utföranden.

Besök en hobbyaffär i Sverige för att handla dina kontorstillbehör

För att hitta det mesta för ditt kontor på ett och samma ställe är det en bra idé att besöka en professionell hobbybutik i Sverige. Hos Materialbutiken på Södermalm i Stockholm hittar du de flesta kontorstillbehör som tagits upp på denna lista, men också en hel del annat roligt. Gå till ”Hobby” i deras webbutik för att till exempel hitta allt du behöver för roligt pyssel och gå till ”Trä, metall & plast” för dig som behöver material för att fixa hemma.