Preiser: En komplett guide

Är du en av dem som älskar att bygga upp miniatyrvärldar med verklighetstrogna miljöer och små figurer i olika skalor? Då har du säkert hört talas om den världskända tillverkaren Preiser.

Vad är Preiser?

Med figurer och miniatyrer från den tyska tillverkaren Preiser kan du bygga upp helt fantastiska världar, helt efter din egen fantasi och kreativitet. Dessa brukar ses som Rolls Royce inom modellfigurbranschen och går att hitta i nästan alla tänkbara utföranden. Cyklister, fotgängare, poliser och hundar i olika skalor kan placeras i stadsmiljöer med tåg, byggnader och träd. Många är redan målade genom fantastiskt hantverk och detaljerad precision, men det finns även figursatser där du själv har möjlighet att ge dem dess utseende. Köp dem online i en webbutik eller i välsorterade hobbybutiker.

Olika typer av Preiser figurer

I och med att du kan köpa figurer från Preiser i så många olika utseenden är det enkelt att skapa precis den miljö du är ute efter. Välj mellan tretton olika skalor för att få till den effekt du önskar. Bland figurerna kan du hitta alltifrån:

  • Arbetare
  • Militärer
  • Strandbesökare
  • Poliser
  • Vilda djur
  • Husdjur
  • Fordon

Kostnad för att köpa Preiser figurer

I och med att Preiser är den främsta tillverkaren inom modellfigurer får du också räkna med att köpa dem till ett lite högre pris. Du kan dock vara säker på att få mycket värde för pengarna och har du en gång köpt en Preiserfigur kommer du inte vilja gå tillbaka till att använda något annat. Priset beror mycket på hur många figurer som ingår i förpackningen och om de redan är målade eller ej, men räkna med allt mellan 130 kr – 350 kr för en Preiserfigur i skala 1:22.5.

Fördelar med att köpa Preiser

En stor anledning till att köpa just Preiser figurer är den otroligt höga kvaliteten och det detaljerade hantverket. Det är svårt att hitta modellfigurer från andra tillverkare i samma höga klass och därför är det helt klart värt att lägga några kronor extra. Sedan väljer du såklart om du vill köpa färdigmålade figurer till ett lite högre pris eller omålade figurer för att hålla nere kostnaden något. Tycker du att det är roligt att måla och själv ge dina figurer deras utseenden så är det helt klart en bra idé.

Du hittar figurer från Preiser i olika skalor och utseenden i de flesta hobbybutiker och online genom att klicka på ”Hem” eller ”Vår butik” högst upp på webbsidan. Många erbjuder även en smart sökfunktion där du kan söka på ”Preiser” för att komma till rätt sortiment. Sedan är det bara att klicka hem de figurer du saknar och sedan låta dem bli en del av din unika värld.