Varianter på förpackningsmaterial

För företag eller privatpersoner som fraktar ofta betyder emballage och bra förpackningsmaterial mycket. Det är en del av kundupplevelsen att produkten anländer välpaketerad och hel. Detta försäkras genom att använda förpackningsmaterial som lämpar sig för produkten. När det kommer till förpackning finns det mängder med olika material som kan användas och kombineras för bästa möjliga transportsäkerhet. Att paketera en produkt kan ske med olika tillbehör, exempelvis kartonger, papptuber, bubbelplast eller tidningar – eller allt på en gång. När det ska levereras kan du använda olika typer av förpackningsmaterial för att ditt paket ska anlända till kunden intakt.

Kartong: en säker klassiker inom förpackningsmaterial

Bland de olika materialen som finns så är kartong en mycket vanlig variant. För försäljare som levererar mycket och ofta rekommenderas att införskaffa flera olika storlekar på kartong. När det kommer till kartong som emballage så finns det olika varianter att välja på. Vissa varianter är mer miljövänliga än andra. Kanske en av de allra viktigaste aspekterna att ha i åtanke är att förpackningsmaterialet tål produktens vikt, tillsammans med inneremballage som skyddar levereras paketet på säkrast möjliga sätt. Skydd och stötdämpare finns i olika varianter. En av de mest pålitliga och vanliga är bubbelplast och skumplast. Även papptuber, tidningar och andra material kan användas.

Bubbelplast: köp förpackningsmaterial som skyddar under transporten

Bubbelplast är en bra stötdämpare i emballaget som skyddar ömtåliga produkter. Bubbelplast kan återvinnas och ger ifrån sig minimal miljöpåverkan. Bubbelplast finns bland annat som påsar. För företag som paketerar mycket och ofta, gärna med olika storlekar på leveranserna, är det lönsamt att istället införskaffa bubbelplast på rullar. Det är viktigt att tejpa bubbelplasten ordentligt när det paketerats, eftersom produkten annars kan åka ut ur plasten och ta skada från stötar under transporten.

Skum: minska risker för skador och repor ytterligare

Oftast räcker det inte med bubbelplast, utan emballaget behöver kompletteras med något mer. Skumplast passar ömtåliga produkter och är ett bra inneremballage om produkten ska skyddas mot repor. Skumplast och folie finns både på rulle och påsar, beroende på hur mycket som konsumeras och vad som lämpar sig bäst för försäljarens behov. Skum på rulle ett bra förpackningsmaterial att köpa för försäljare med ömtåliga produkter i flera olika storlekar. Skum används också för att tillverka mer kompakta inneremballage, som kantskydd. Vid transport finns det alltid risk att produkten tar skada vid stötar. Kantskydd är det ultimata inneremballaget för att förhindra skador på produkter med tydliga kanter, allt från små glasramar till stora TV-apparater.

Hitta bra förpackningsmaterial i Stockholm

Materialbutiken har ett stort utbud på material till leveranser och andra kontorstillbehör som underlättar ett företags strukturer och rutiner vid leverans. Vår butik i Stockholm har förpackningsmaterial och mängder andra produkter i vår 350 kvadratmeter stora lokal på Folkungagatan 60. Priset på förpackningsmaterial i Stockholm varierar beroende på bland annat kvalitet, storlek och märke. För att ha koll på skillnaderna och vad som lämpar bäst för just dina behov hjälper våra kunniga butiksmedarbetare gärna till. Du är lika välkommen att handla online på vår webbshop.