Halloween dekorationer – våra bästa tips för att skapa en riktigt läskig atmosfär

Halloween är precis runt hörnet och nu är den perfekta tiden att förvandla ditt hus eller kontor till ett riktigt läskigt spökhus. Med hjälp av pumpor, läskiga figurer, spindelnät, spöken, låtsasblod och många andra dekorationer kan du enkelt skapa en riktig skrämmande Halloween stämning i ditt hem eller på arbetsplatsen. Köp Halloween dekorationer och börja pynta! Nedan har vi några roliga tips. 

Sätt upp döskallar och spindelnät vid entren  

Välkomna dina gäster med en skrämmande entre genom att dekorera ingången eller trädgården. Dekorera med spindelnät och döskallar och låt dina gäster få hint av vad som väntas. Många väljer att dekorera sina hus och trädgårdar för att visa andra Halloween-firare att man är med i leken. I USA är Halloween ett stort pådrag och barn går runt i grannskapet och gör “Trick or Treat”, Bus eller godis som det heter på svenska. 

I Sverige har man börjat fira Halloween mer och mer enligt den amerikanska traditionen under de senaste åren. 

Dekorera med pumpor

Pumpor är något som många förknippar med hösten och framförallt med Halloween. Idag säljer de flesta mat- eller hobbybutiker Halloween dekorationer och pumpor. Pumporna skärs ut i olika mönster och används som en ljuslykta. Tack vare det mönster man skurit ut i pumpan får man en skrämmande effekt när den lyses upp.

Tips på hur du enklast gör din Halloween-pumpa:

  • Börja med att skära av toppen av pumpan
  • Gräv ur innehållet. Fruktköttet kan du ta tillvara på och använda till matlagning
  • Rita upp ett mönster på pumpan 
  • Skär ut efter mönstret med en vass kniv

Det är bara fantasin som sätter gränser vilket mönster du vill att din pumpa ska ha!

Låt detta bli en rolig aktivitet på jobbet eller hemma och låt alla göra varsin pumpa med sitt alldeles egna mönster. 

Rökmaskin

Förutom pumpalyktor kan du använda en rökmaskin för att ge en extra effekt och skapa  känslan av en dimmig kyrkogård. En rökmaskin är ett element som gör att din trädgård sticker ut från resten och skapar en häftig effekt.

Wicked Witch mat och Halloween dekorationer – tips

För att skrämma dina gäster ytterligare kan du laga mat i olika former. Här är några skrämmande ideér hur du använda maten till din Halloween-fest:

  • Låt ketchupen eller tomatsåsen fungera som “blod”
  • Gör små spökliknande marängtoppar
  • Kakor med läskiga, stirrande ögon
  • Gör spindelvävsmönster i tårtglasyren
  • Köp Halloween dekorationer och pynta med på middagsbordet

Kostymtema

Teman är alltid en kul idé. Oavsett säsong älskar folk temafester. Halloween handlar för många om mörker, spöken och figurer. Trots detta väljer många att klä ut sig till allt från söta seriefigurer, sin favoritartist, superhjältar, djur, clown…. Ja är finns det inga gränser för kreativiteten. Butiker erbjuder mängder av masker, peruker, smink och kostymer för den som vill slå på stort.  

Köp billiga Halloween dekorationer hos oss och skapa årets mest skrämmande fest som dina gäster sent ska glömma!