Många anledningar att köpa vinkorkar

Kanske kastar du av ren vana både vinflaska och kork efter att du druckit upp innehållet, men faktum är att de kan återanvändas till en mängd olika saker. Särskilt vinkorkar är ett utmärkt pysseltillbehör som kan hjälpa dig att skapa nya och användbara detaljer för hemmet eller kontoret. Se därför till att spara dem i fortsättningen efter att du druckit upp en flaska vin, men du kan också köpa korkar i en webbutik om du skulle behöva ett större antal.

Olika sätt att återanvända gamla vinkorkar

Kork är ett material som är enkelt att arbeta med och som passar för en mängd olika användningsområden. Det går dessutom enkelt att köpa korkar i de flesta hobbybutiker. Fortsätt läsa för att ta reda på roliga och kreativa sätt att använda träkorkar.

Förslutning av väskor

Du har antagligen någon gång råkat ut för att flärpen på dragkedjan till din väska har gått sönder och därmed gjort den i princip omöjligt att stänga. Se till att väskan går att stänga och öppna hur enkelt som helst igen genom att använda en vinkork som ersättare. Köp till en liten kedja och trä igenom den i öglan på den lilla delen som stänger och öppnar dragkedjan, och fäst sedan ändarna i en ögla som du skruvat fast i korken.

Glasunderlägg

Glasunderlägg är ett roligt sätt att återanvända korkar och du väljer själv vilken formation du vill skapa. Du fäster korkarna i varandra genom att använda en limpistol. För detta projekt behöver du köpa en större mängd korkar för att ha möjlighet att skapa ett tillräckligt stort underlägg.

Magneter till kylskåpet

Vinkorkar blir även en perfekt och diskret kylskåpsmagnet. Skär ut en liten fyrkant ur korken där du kan limma fast magneten och låt den sedan vara som den är eller skruva ett hål i toppen som förvaring av en penna. Perfekt när du behöver fylla på inköpslistan på kylskåpet!

Badrumsmatta

Precis på samma sätt som du kan skapa ett glasunderlägg genom att limma ihop flera korkar med varandra kan du skapa en häftig badrumsmatta. Då behöver du förstås köpa betydligt fler vinkorkar och använda lite mer lim, men när den är klar kommer du ha en skön och stilren badrumsmatta som ingen annan!

Anslagstavla

Du kan också köpa korkar för att skapa en anslagstavla till hemmet eller kontoret. Kork är nämligen det material många anslagstavlor är tillverkade av då det är perfekt för att fästa nålar i.

Hitta butiker i Sverige där du kan köpa trä korkar

Leta upp tillgängliga butiker där du kan köpa trä korkar till ett bra pris, antingen fysiska eller online. Köp sedan så många du behöver för att skapa ditt unika pysselprojekt! Handlar du online hittar du oftast produktutbudet genom att klicka på ”Vår butik” eller ”Hem” högst upp på sidan, eller genom att använda sökfunktionen och söka på ”kork”.