Hobbyfärg för inomhus och utomhus bruk

Har du fått en gammal möbel från dina föräldrar som skulle behöva en upplyftning? Eller hittat en gammal vas som skulle behöva lite ny färg? Genom att köpa hobbyfärg kan nästan alla möbler och prydnader se så gott som nya ut igen. För vuxna som barn är det också viktigt att experimentera med form och färg för att kunna utveckla och arbeta på sin kreativitet. Med hjälp av till exempel färg, penslar och papper kan kreativiteten utvecklas och skapa vackra prydnader och målningar samtidigt som hjärnans kreativa del får arbeta.

Olika typer av hobbyfärg

Det som används allra mest inom pyssel och hobbymaterial är hobbyfärger. De här färgerna går att använda på de flesta material, även de material som där det inte går att använda vattenfärg eller tuschpennor. Dessutom täcker den här sortens färg jättesnyggt även mörka föremål. Ett tips är att prova sig fram för att hitta en eller flera färger som passar allra bäst till ett ändamål. Det finns både matta och blanka färger som passar för både inomhus och utomhus bruk och de kommer från flera olika varumärken. Annat namn för hobbyfärg är akrylfärg och den här typen av färg introducerade någon gång under mitten av 1900-talet.

Roliga sätt att använda hobbyfärg

Dessa färger går att använda på nästan alla material som bland annat trä, plast, sten och kartong. Utbudet av konstnärsmaterial i Stockholm är brett och det finns flera olika färger som är blanka, matta, glittriga eller har en metall-liknande yta. Vattenlöslig hobbyfärg kan även tvättas bort med vatten innan den har torkat så prova måla på kartonger, lock, plastdjur, toarullar eller äggkartonger exempelvis. Det är bara fantasin som sätter gränser! 

Ett roligt exempel att använda konstnärsmaterial från Stockholm är att göra potatistryck. Genom att dela potatisen och sedan skära ut mönster i potatisen går det att skapa fina och kreativa tryck som exempelvis kan pryda stenar eller tavlor. Den här aktiviteten är också utmärkt att utföra med barnen. När en vuxen har skurit ut själva trycket i potatisen kan barnen enkelt doppa den i färg och sedan trycka på valfritt material och skapa kreativa och fina stämplar.

Köpa hobbyfärg hos Materialbutiken

Om du letar efter konstnärsmaterial i Stockholm har du hittat helt rätt. Det finns ett brett utbud och möjlighet att välja mellan olika sorter, färger och varumärken för att kunna hitta det som passar just dig rätt. Med tanke på att vi går mot ett mer giftfritt samhälle finns det även giftfria hobbyfärger som är skonsammare för att inte skada natur, människor eller djur. Tänk också på att färger fungerar utmärkt att blanda med varandra och på det sättet kan du ännu enklare hitta fler spännande och fantasirika färger. Kanske till och med skapa en helt ny färg?