Allt du behöver veta om Preiser

Har du någon gång drömt om att skapa din alldeles egna drömvärld med människor, djur och fordon i miniformat? Eller vill du ge liv åt en arkitekturmodell när du ska presentera ett nytt byggnadsprojekt? Då kan små Preiser figurer komma väl till hands. Nedan följer information kring allt du behöver veta om detta tyska varumärke och vad de erbjuder.

Vad är Priser

Preiser är ett tyskt varumärke som tillverkar ett brett urval av realistiska figurer och andra detaljer i tretton olika skalor. Ända sedan år 1949 har de hjälpt människor att skapa sina egna miniatyrvärldar med hjälp av små figurer föreställandes människor och djur i olika sammanhang, men också fordon och andra detaljer för att göra världarna ännu mer realistiska. Från början tillverkades de för hand i trä, men sedan sextiotalet görs de i plast. De monteras och målas dock fortfarande för hand i de egna fabrikerna.

Figurerna passar utmärkt för konst- och arkitektprojekt för att ge en bra bild över hur en ny byggnad eller ett evenemang kan komma att se ut när det är fullt av människor. Man lägger ner mycket forskning på att förbättra och utveckla figurerna för att få dem så verklighetstrogna som möjligt, både när det gäller form och klädsel. Det är inte bara moderna samhällen som kan byggas upp, utan det finns även figurer tillgängliga som är klädda i riddarrustningar eller som ser ut att komma direkt från romarriket.

Vad finns det för olika typer av Preiser figurer?

Dessa små handmålade Preiser figurer kommer i en mängd olika utseenden, vilket gör det möjligt att placera dem i otroligt varierande miljöer. Företaget lägger mycket tid på att lyssna in trender och se vad kunderna efterfrågar. Figurerna tillverkas främst i skalorna HO (1:87), N (1:160), Z (1:220), TT (1:120) och G (1:22.5) och Large Scale Figures (1:25), men går även att hitta i upplagor i andra skalor. Du kan hitta alltifrån militärer, poliser, arbetare, strandbesökare, husdjur, vilda djur och fordon.

Vart kan du hitta Preiser av bra kvalitet?

Materialbutiken erbjuder ett brett urval av kvalitativa figurer från Preiser i olika sammanhang och skalor. På webbplatsen kan du enkelt få en översikt över utbudet och välja de figurer som du är ute efter och som passar för just ditt projekt.

Andra typer av material som du kan köpa

Förutom att du kan köpa Preiser från Materialbutiken kan du enkelt sortera ut andra produkter i material såsom trä, metall, papper och plast. Det stora utbudet är perfekt för hobby- och hemmafixaren som älskar att pyssla och hitta på egna projekt. Det är även en utmärkt plats att köpa presenter till någon som älskar att måla eller tillverka hobbyfigurer. Välj bland kvalitativa produkter inom hobbyfärg och modellhobby under kategorin Hobby så kommer du ha många roliga och kreativa timmar framför dig.